Terug

Dekbedden

In onze ruime assortiment vindt u verschillende soorten dekbedden, zoals: dons, microvezel en zomerdekbedden. Ook voor een 4 seizoenen dekbed, de ideale oplossing voor alle jaargetijden, kunt u bij ons terecht!

Filters

Dekbedden

Dekbedden

Voor optimaal slaapcomfort is ook het kiezen van het juiste dekbed belangrijk. Bij Fine 2 Sleep heeft u de keuze uit diverse dekbedden, namelijk: enkel, 4 seizoenen, dons, anti-allergisch, katoen & zomer. Welke het best bij u past verschilt sterk per persoon. Hieronder vindt u informatie om u te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Warmteklasse

Elk dekbed heeft een warmteklasse. In totaal zijn er vier klassen, deze geven aan hoe warm een dekbed eigenlijk is. Dekbedden met warmteklasse 1 zijn het warmste, uitermate geschikt voor koude zolder- en slaapkamers. Ook optimaal voor personen die het in de nacht snel koud hebben. Een dekbed met klasse 2 kan het hele jaar gebruikt worden door personen die het niet te koud of te warm hebben tijdens het slapen. Warmteklasse 3 is ideaal voor warme slaapkamers en slapers die het snel warm krijgen. Een dekbed met klasse 4 is dé oplossing voor slaapcomfort tijdens warme zomernachten, dit is tevens het dunste soort dekbed.

Enkel of 4 seizoenen dekbed?

U kunt ook nog kiezen uit enkele en vier seizoenen dekbedden. Het verschil is dat een 4 seizoenen dekbed uit twee delen bestaat, in de meeste gevallen een voorjaar/najaar gedeelte (klasse 3) en een zomergedeelte (klasse 4). De twee delen kunnen zowel los gebruikt worden als aan elkaar bevestigd worden. Samen zijn de delen dan goed voor warmteklasse 1.

Donzen dekbed

De sterkste eigenschappen van een donzen dekbed zijn de milieuvriendelijkheid (samenstelling van uitsluitend natuurlijke materialen), optimale isolatie van warmte, zeer goede ventilatie en een uitstekende vochtregulatie. Dons neemt direct vocht op, waardoor het dekbed comfortabel blijft aanvoelen. Als u het dekbed niet gebruikt gedurende de dag, wordt het vocht weer afgegeven aan de omgeving. Daarnaast is een donzen dekbed lichter dan de overige soorten. Bij een hoger percentage dons is het dekbed lichter en zijn de eigenschappen ook beter. Om langdurig te genieten van dons is het raadzaam om niet regelmatig te gaan zitten (en zeker niet springen!) op uw donzen dekbed. Als u dit wel doet kan het dons namelijk (plaatselijk) breken waardoor de sterke eigenschappen kunnen afnemen. Tevens is het raadzaam om een dekbed van dons professioneel te laten reinigen. Als u het echter dagelijks even opschudt en de slaapkamer 1 a 2 uur laat luchten, is het reinigen slechts eens per 4 of 5 jaar nodig.

Dekbed van holle vezels

De vulling van deze dekbedden bestaat uit holle vezels (hollow fiber). De sterkste eigenschappen van dit type zijn de lage prijs en de geschiktheid voor machinewas. De dekbedden zijn zelf te wassen op hoge temperaturen in de wasmachine, in dat opzicht zijn ze onderhoudsvriendelijker dan dons. De isolatie, ventilatie en vochtregulatie zijn minder dan die van dons, maar hier is de prijs dan ook naar.

Zomerdekbedden

Veel mensen willen in de zomermaanden ook onder een dekbed slapen. Hierdoor gaat men echter meer zweten en dit zorgt voor een slechte nachtrust. Voor een comfortabele nachtrust kunt u het best in de zomermaanden kiezen voor een zomerdekbed. Bij een zomerdekbed transpireert u juist minder door de dunnere vulling en betere ventilatie. Een zomerdekbed is in verhouding dunner dan een normaal dekbed. Daardoor is dit ideaal voor de zomermaanden en warme nachten. Vocht en transpiratie zullen uw dikkere dekbed aantasten en hierdoor heeft deze een kortere levensduur. Het dunnere dekbed zorgt voor extra verkoeling bij hogere temperaturen en een betere ventilatie. Zo gaat uw dekbed langer mee en zorgt het ook voor een betere nachtrust. 

Maten

De verschillende dekbedden zijn in principe leverbaar in alle gangbare maten. Hieronder vindt u een indicatie van de aanbevolen dekbedmaten gekoppeld aan uw matrasmaten (allen in cm):

 • 1-persoons dekbed: 140 x 200 of XL uitvoering 140 x 220
 • Matrasmaat: 
   • 80 x 200
   • 90 x 200 
   • 120 x 200
 • 2-persoons dekbed: 200 x 200 of XL uitvoering 200 x 220
 • Matrasmaat: 
   • 140 x 200
   • 160 x 200
   • 180 x 200
 • Lits-jumeaux dekbed: 240 x 200 of XL uitvoering 240 x 220
 • Matrasmaat: 
   • 160 x 200
   • 180 x 200
   • 200 x 200
   • 200 x 210
   • 200 x 220
   • 220 x 220

Kortom, een ruime keus aan dekbedden!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Fine2Sleep 8,7 / 10 - 5114 Reviews @ Webwinkelkeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »