Terug

Beschermende mondkapjes voor in het openbaar vervoer, op de (zorg) werkplek en om mee te nemen!

Bescherm je gezondheid en houd mond en neus bacterievrij. De mondkapjes beschermen tegen tegen virussen, bacteriën en stofdeeltjes in de lucht.

Filters

Beschermende mondkapjes voor in het openbaar vervoer, op de (zorg) werkplek en om mee te nemen!

Documenten en Links

Wanneer/welk persoonlijk beschermingsmiddel volgens de Rijksoverheid: Factsheet Rijksoverheid

Document Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland: Leidraad Voorzorgsgebruik FFP2

Certificaat Medisch Mondkapje: Certificaten EN 14683

RIVM: Instructievideo gebruik mondneusmasker

Klik op het plaatje om de Maskerwijzer uit te vergroten

Welk ademhalingsbeschermingsmasker?

In het begin van de COVID-19-uitbraak in Nederland bestond veel onduidelijkheid over hoe het veroorzakende virus verspreid werd en hoe ernstig de gevolgen van besmetting waren. Om gezondheidsmedewerkers tijdens de verzorging en behandeling van patiënten met luchtwegklachten niet aan onbekende risico’s bloot te stellen, is toen gekozen voor het gebruik van FFP2-maskers. Als gevolg van de dreigende tekorten aan deze maskers is er nu, maanden later, behoefte om het nut en de noodzaak van FFP2-maskers ter bescherming tegen COVID-19 beter te beargumenteren. Het uitgangspunt hierbij is dat een masker gezondheidsmedewerkers adequate veiligheid moet bieden bij de verzorging en behandeling van COVID-19-patiënten.

COVID-19 is een druppelinfectie, wat betekent dat het virus vooral wordt overgedragen via de grote druppels die vrijkomen bij hoesten of niezen. Deze druppels komen door de lucht niet veel verder dan anderhalve meter. Ze kunnen voor besmetting zorgen als ze worden ingeademd, maar ook door direct of indirect contact, dus via handen of voorwerpen. Tot op heden zijn er bij patiënten met COVID-19 geen harde aanwijzingen voor aerogene transmissie, tenzij handelingen worden uitgevoerd die veel aerosolen produceren (tabel).

Voor meer informatie zie de productpagina's:

Medische Mondkapjes

FFP2 Mondkapjes

3 Laags

Herbruikbare Mondkapjes

In ons assortiment bieden wij diverse beschermende -en reinigende middelen aan waaronder ook mondkappen. Daarnaast bieden wij een zeer ruim assortiment handgels aan in diverse formaten, zoals; 100 ml, 500 ml, 750 ml met pomp, 1 liter en navulverpakkingen van 5 liter. Om ook het huis en de werkplek te beschermen hebben wij ook een reinigingsmiddel met antibacteriële werking in het assortiment. In combinatie met de mondkapjes of een face shield bent u dus optimaal beschermt tegen virussen en bacteriën van buitenaf. Met de hygiënische spray kunt u gemakkelijk deurklinken, klinken van kastjes en dergelijke afnemen, in combinatie met keukenpapier bijvoorbeeld. Hiermee reinigt u snel en effectief! 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   

Chirurgische Mondkapjes

De type II mondneusmaskers worden door medewerkers in de gezondheidszorg gebruikt om te voorkomen dat zij ziekteverwekkers uit hun neus of keel naar patiënten toe verspreiden. De filterlaag is identiek aan het type IIR, alleen is dit type minder goed bestand tegen spatten van buitenaf.

Chirurgische mondmaskers (type I, II en IIR) zijn medische hulpmiddelen die je draagt tijdens het verzorgen en behandelen van patiënten en cliënten. Een chirurgisch mondneusmasker heeft als doel om de uitgeademde lucht te filteren en de omgeving van de drager te beschermen tegen druppels die ontstaan bij spreken, hoesten en niezen. Het is niet geschikt als ademhalingsbeschermingsmasker zoals de FFP1- en FFP2-mondneusmaskers.

Mede door het zeer lichte gewicht en hoog comfort, zeer geschikt voor dagelijks gebruik. Hierbij kunt u denken aan: een bezoek aan de supermarkt, werken (op kantoor) en niet onbelangrijk; in het openbaar vervoer. Het is namelijk verplicht een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer. Wanneer een mondkapje al is gedragen en u heeft beschermt op diverse plekken is het verstandig deze weg te gooien om kruisbestuiving te voorkomen. Deze mondkapjes zijn licht van gewicht, voordelig (wholesale mondkapjes beschikbaar) en gemakkelijk mee te nemen. De mondkapjes zijn van een zachte (hoge) kwaliteit en daarnaast ook vochtbestendig, ideaal!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FFP2 (KN95 / N95) | FFP3 (Medical)

Deze mondneusmaskers worden in de gezondheidszorg gebruikt om medewerkers te beschermen tegen besmetting door patiënten. Het gaat hierbij om bescherming tegen relatief grote hoeveelheden virus die verspreid worden door zieke patiënten. Daarbij kan het virus bij bepaalde medische procedures en bij onderzoek van mond, neus of keel van korte afstand tegen het masker aangehoest worden.

In verband met het hogere besmettingsrisico van mutaties van het Corona-virus (o.a. de Britse variant) worden FFP2 maskers steeds meer geadviseerd. Deze maskers beschermen de drager, en zijn daarmee geclassificeerd als een Persoonlijk Beschermingsmiddel (PBM). Ook is het masker door de betere randafsluiting beter geschikt voor brildragers.

Evenals de chirurgische mondkapjes zijn ook deze zeer geschikt voor dagelijks gebruik. Echter doordat deze mondkapjes beter afgesloten zijn, is langdurig gebruik hiervan voor sommige best intensief. Een FFP/chirurgisch mondmasker mag aan één stuk worden gedragen tot het moeilijker wordt om te ademen (2-5 uur) of tot het masker heel nat wordt. Deze mondkapjes worden vaak gebruikt bij zorginstellingen, tandartsen, dokterspraktijken e.d. Wanneer een mondkapje al is gedragen en u heeft beschermt op diverse plekken is het verstandig deze weg te gooien om kruisbestuiving te voorkomen. Deze mondkapjes zijn ook licht van gewicht, voordelig (wholesale mondkapjes beschikbaar) en gemakkelijk mee te nemen. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Face-shields zijn doorzichtige plastic kappen die voor het gezicht worden gedragen en aan de zij- en onderkant, en soms ook bovenkant, open zijn. Face-shields zijn geen gelijkwaardige vervanging voor medische mondneusmaskers, ze kunnen voor preventieve doeleinden in bepaalde situaties als barrière tegen spatten worden gebruikt.

Een face shield, ook wel een gelaatsscherm genoemd, beschermt het gehele gezicht. Hierbij zijn neus, mond en ogen beschermt. De face shields zijn van een goede kwaliteit, licht van gewicht en daarnaast ook vochtbestendig. Deze transparante gezichtsmaskers beschermen de drager namelijk tegen spatten, druppels en verneveling van vloeistoffen die potentieel besmet kunnen zijn met het coronavirus. Let op: deze maskers zijn herbruikbaar, ideaal dus! De kap kan volledig gedesinfecteerd worden en weer opnieuw gedragen worden. Denk er wel enkel aan om alleen uw eigen masker te hergebruiken i.p.v dat van een ander om de kans op besmetting zo laag mogelijk te houden. Gezichtsbeschermers kunnen ingezet worden als persoonlijk beschermingsmiddel ter vervanging van een beschermbril. De gezichtsbeschermers zijn gemaakt van helder materiaal en zijn prettig en licht in gebruik. Dit is ook een ideaal bescherming-hulpmiddel voor diverse sectoren, waarbij 1,5 meter afstand houden niet altijd mogelijk is zoals: schoonheidsspecialisten, kappers, nagelsalons, restaurants, tandartsen, fysiotherapeuten en dergelijke. Om de beste bescherming te waarborgen raden wij aan ook handgels en diverse andere desinfecterende middelen te gebruiken. Daarnaast is het handig om er een mondkapje onder te dragen voor de allerbeste bescherming tegen Covid19 en andere virussen en bacteriën. 

Doordat wij direct bij de fabrikanten inkoop doen, kunnen wij dit ook op grote schaal aanbieden aan kleinere zorginstellingen en overige bedrijven. Neem via de mail of telefonisch contact op bij interesse! [email protected] of bel 0180-398475 of 010-2687088

 

Toelichting op de kwaliteitseisen waar de verschillende PBM aan moeten voldoen (RIVM)

Tabel persoonlijke beschermingsmiddelen.
 

Persoonlijk beschermingsmiddel

Minimale eis*

Opmerkingen

Handschoenen

Latex, nitril

EN 374-1,2 en EN 455-1,2,3,4 zichtbaar op de doos

 

Halterschort, schort lange mouwen

Spatwaterdicht

 

Veiligheidsbril, face-shield, ruimzichtsbril, disposable bril

Aanwezigheid oogbescherming aan zijkanten

Desinfectie met alcohol 70% bij meermalig gebruik

Ademhalingsbeschermings

maskers**

FFP2/ FFP1

Op ieder masker vermelding CE met 4-cijferig nummer

Gebruik FFP2 bij medische procedures die een infectieus aerosol genereren***

Chirurgisch mondneusmaskers**

Type II

Vermelding staat niet op masker, alleen op de doos

 

Type IIR (= niet-vochtdoorlatend)

Vermelding IIR staat niet op masker, alleen op de doos

Voor preventief gebruik volstaat een chirurgisch mondneusmasker type II

 

 

Voor verzorging van patiënten volstaat een chirurgisch mondneusmasker type IIR

 

NOTE; Het blijven natuurlijk middelen die ondanks dat deze 100% getest zijn op kwaliteit, nooit 100% garantie kunnen geven.

* De vereiste NEN-normen staan beschreven in de WIP-richtlijnen persoonlijke beschermingsmiddelen.
** Zowel het chirurgisch mondneusmasker als ademhalingsbeschermingsmasker kan 3 uur achtereen, bij verschillende patiënten, gedragen worden. Tussentijds op- en afzetten mag alleen als de buitenkant van het masker geheel niet wordt aangeraakt door handen of oppervlakken.
*** De Federatie Medisch Specialisten heeft een overzicht van deze medische procedures gepubliceerd.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Fine2Sleep 8,8 / 10 - 17677 Reviews @ Webwinkelkeur
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »