Donzen Kussen

Donzen Kussen
Een dons kussen is een relatief duurder soort kussen. Daarbij is uiteraard nog wel onderscheid te maken tussen eendendons kuss...

Lees meer
Pagina 1 van 1
  • NEW
Ducky Dons Donzen Kussen

Donzen Kussen

€47,99
  • NEW
Ducky Dons Ganzendons Boxkussen

Ganzendons Boxkussen

€139,00
  • NEW
Ducky Dons Ganzendons Kussen

Ganzendons Kussen

€144,95
Ducky Dons Eendenveren Kussen Ducky Dons 60x70cm

Eendenveren Kussen Ducky Dons 60x70cm

€21,99
  • NEW
Ducky Dons Double Face Kussen

Double Face Kussen

€64,99
  • NEW
Ducky Dons Donzen Boxkussen

Donzen Boxkussen

€48,99
  • NEW
Ducky Dons Jakarta Hoofdkussen Kapok

Jakarta Hoofdkussen Kapok

€29,50
Open filters

Donzen Kussen

Donzen Kussen

Een dons kussen is een relatief duurder soort kussen. Daarbij is uiteraard nog wel onderscheid te maken tussen eendendons kussens en ganzendons kussens. Een donzen kussen met een hoog percentage dons heeft invloed op de prijs maar voornamelijk ook het comfort. Het vulgewicht bepaalt de zachtheid van een kussen, zo is 500 gram dons een stuk zachter dan een vulling van 1000 gram dons. Het is dus goed om te kijken wat voor soort donzen kussen aansluit bij uw wensen. Er is hierbij een onderscheid te maken tussen extra zacht, zacht, medium en stevig. Een donzen kussen hoeft niet enkel uit dons te bestaan, vaak wordt dit ook gemixt met een percentage eendenveren. De donzen kussens van Fine2Sleep behoren tot het merk Ducky Dons, een hoogwaardig merk die voldoet aan strenge Europese normen.

Eendendons kussen

Eendendons is een uitstekend vulmateriaal voor een kussen. Het heeft namelijk een hoge vochtopname, hoge veerkracht en is natuurlijk en laag in gewicht. Het dons van eendendons kussens wordt vervaardigd uit Europese eenden volgens het Downafresh label. Dit betekent dat de dieren niet leven geplukt worden. Het donspercentage bepaalt de ligging en dus het slaapcomfort. Een rugslaper heeft voldoende aan een eendendons vulling van 30%, een buikslaper verkrijgt optimaal comfort bij 90% dons vulling.

Ganzendons Kussen

Een ganzendons hoofdkussen ligt een stuk hoger in de prijs, dit komt voornamelijk voort uit zijn zeldzaamheid. Een ganzendons kussen is vergelijkbaar met eendendons, maar van een hogere kwaliteit. Het kenmerkt zich door het hoog isolerende vermogen en lange levensduur. De donsvlokken van een ganzendons zijn namelijk groter dan die van eendendons. Een kussen van ganzendons behoudt zijn veerkracht lang en zorgt voor optimaal slaapcomfort. Houdt warmte vast en ventileert goed!

Voor een donzen kussen bent u bij Fine2Sleep bij het goede adres!