Fluwelen Dekbedovertrekken Blog

  • Geplaatst op
  • Door Dijksigt
Fluwelen Dekbedovertrekken Blog

Fluweel is een rage op dit moment en de trend naar fluwelen gestoffeerde dekbedovertrekken en hoeslakens lijkt nog een tijdje aan vaart te gaan houden. Maar het gevaar is dat je al je geld investeert in beddengoed die lang moeten overleven nadat de mode is vervaagd, hoe duurzaam de trend op dit moment dan ook lijkt?

Je kunt je fluwelen verliefdheid echter bevredigen zonder je budget te breken door een paar keuzeaccessoires op te nemen in je huidige slaapkamer- of woonkamerinrichting. Kussens, plaids, beddengoed en kleine meubelstukken hoeven niet veel te kosten, maar kunnen met weinig moeite een vermoeid ogende kamer veranderen in een prachtig ruimte waar jij je rust vind!

Er is een reden waarom je mensen iets luxueus zachts en gezelligs hoort omschrijven als "zacht als fluweel". Als het op zachtheid aankomt, zet fluwelen dekbedovertrek de standaard en wat is een betere manier om de winter in te brengen dan in stijl? Het koelere weer smeekt om comfortabel beddengoed, en aangezien je tegenwoordig meer tijd thuis zult doorbrengen, is het misschien tijd om te investeren in wat kwaliteit fluwelen beddengoed. Plus, een fluwelen dekbedovertrek heeft de neiging om zwaarder te zijn dan hun tegenhangers van katoen en linnen, dus het is een perfect materiaal voor de herfst en winter.

Wat is fluweel / velvet beddengoed?

Fluweel is een zachte, luxe stof die wordt gekenmerkt door een dichte stapel van gelijkmatig gesneden vezels die een glad dutje hebben. Fluweel heeft een prachtige drapering en een uniek zacht en glanzend uiterlijk door de eigenschappen van de kortpolige vezels.

Fluwelen stof is populair voor avondkleding en jurken voor speciale gelegenheden, omdat de stof oorspronkelijk van zijde was gemaakt. Katoen, linnen, wol, mohair en andere natuurlijke vezels kunnen ook worden gebruikt om fluweel te maken, waardoor fluweel duurder wordt en wordt verwerkt in dagelijkse luxe kleding. Fluweel is ook een vaste waarde in huisdecoratie, waar het wordt gebruikt als meubelstof, gordijnen, kussens en nog veel meer.

Wat is de oorsprong van fluweel / velvet?

De eerste fluwelen dekens waren gemaakt van zijde en waren als zodanig ongelooflijk duur en alleen toegankelijk voor de koninklijke en adellijke klassen. Het materiaal werd voor het eerst geïntroduceerd in Venetië, rond 750 na Christus, maar de productie verspreidde zich uiteindelijk naar de Middellandse Zee en de stof werd door heel Europa gedistribueerd.

Nieuwe weefgetouwtechnologie verlaagde de productiekosten tijdens de Renaissance. Gedurende deze periode werd Florence, Italië, het dominante productiecentrum voor fluweel.

Hoe worden fluwelen beddengoed gemaakt?

Fluwelen dekbedovertrekken en aanverwante producten worden gemaakt op een speciaal weefgetouw dat bekend staat als een dubbele stof, die twee stukken fluweel tegelijk produceert. Fluweel wordt gekenmerkt door zijn gelijkmatige poolhoogte, die meestal minder dan een halve centimeter is.

Fluwelen beddengoed wordt tegenwoordig meestal gemaakt van natuurlijke vezels, maar het was oorspronkelijk gemaakt van zijde. Zuiver zijdefluweel is tegenwoordig zeldzaam, omdat het extreem duur is. Het meeste fluweel dat op de markt wordt gebracht als zijdefluweel. Dit is een natuurlijk product met een elegante uitstraling en brengt een chique ambiance.

Hoe onderhoud je een fluwelen bedset?

Fluweel is een stof die weelderig, luxueus en glamoureus is. Net als zijde is fluweel over het algemeen een materiaal van hoge kwaliteit dat wordt gebruikt in kleding, meubels en andere items zoals beddengoed. Omdat puur fluweel vaak duur en delicaat is, kan het lastig zijn om vlekken te wassen of te verwijderen. Door verschillende professionele en huishoudelijke technieken te gebruiken voor kleding en huishoudelijke artikelen zoals meubels, kunt u elk fluwelen artikel dat u bezit wassen.

Kortom, waarom koop ik een fluwelen dekbedovertrek bij Fine2Sleep?

+ Slijtvast

+ Luxe uitstraling

+ Natuurlijk product

+ Heerlijk zacht

+ Geen kans op haaltjes, lussen of pilling

+ Zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding