Terug

Mondkapjes kopen

Deze mondkapjes zijn 3 Laags en hebben als doel om de uitgeademde lucht te filteren, om zo de omgeving van de drager te beschermen tegen druppels die ontstaan bij spreken, hoesten en niezen.

Filters

Mondkapjes kopen

Chirurgische Mondkapjes, Mondkapje 3 Laags

De type II mondneusmaskers worden door medewerkers in de gezondheidszorg gebruikt om te voorkomen dat zij ziekteverwekkers uit hun neus of keel naar patiënten toe verspreiden. De filterlaag is identiek aan het type IIR, alleen is dit type minder goed bestand tegen spatten van buitenaf.

Chirurgische mondmaskers (type I, II en IIR) zijn medische hulpmiddelen die je draagt tijdens het verzorgen en behandelen van patiënten en cliënten. Een chirurgisch mondneusmasker heeft als doel om de uitgeademde lucht te filteren en de omgeving van de drager te beschermen tegen druppels die ontstaan bij spreken, hoesten en niezen. Het is niet geschikt als ademhalingsbeschermingsmasker zoals de FFP1- en FFP2-mondneusmaskers.

Je kunt aan het mondneusmasker zelf niet zien welk type het is. Om vergissingen te voorkomen wordt in instellingen vaak maar één type gebruikt: Type IIR. Op de verpakking moet staan dat het om een mondmasker voor medisch gebruik gaat. Er staat een CE-markering op. De maskers worden getoetst op basis van de norm NEN-EN 14683 en moeten voldoen aan de Europese richtlijn voor medische hulpmiddelen (Richtlijn 93/42/EEG of Verordening (EU) 2017/745).

Chirurgische mondmaskers, ook wel mondneusmaskers genoemd, moeten voldoen aan de richtlijn voor medische hulpmiddelen en aan EN14683. De belangrijkste reden om een chirurgisch masker te dragen is om de patiënt en de directe omgeving te beschermen tegen besmetting door het personeel. In sommige gevallen kan een chirurgisch mondmasker de drager ook beschermen tegen opspattend vloeistof. Een chirurgisch masker biedt echter geen adembescherming, doordat het filter en de pasvorm niet ontworpen zijn om de drager te beschermen tegen kleine partikels. Chirurgische maskers kun je verdelen in verschillende categorieën.

De drie verschillende veiligheidsklassen hebben de volgende betekenis:

  • Type I maskers bieden de laagste mate van bescherming en worden dus alleen gebruikt bij een laag risico. Type 1 maskers zijn dan ook niet geschikt voor operaties. Type 1 mondmaskers hebben een BFE (bacterie filter efficiency) van minimaal 95% en zijn niet spatresistent.
  • Type II maskers hebben een BFE van minstens 98% en zijn eveneens spatresistent.
  • Type IIR maskers werken twee kanten op. Ze hebben een BFE van minstens 98% en zijn wél spatresistent. Voor een tandarts is dit masker prima geschikt. Het RIVM adviseert dit type masker te gebruiken bij algemene zorghandelingen, ook bij patiënten met het coronavirus. Aangezien het coronavirus zich via kleine druppeltjes door de lucht verspreidt en een chirurgisch masker niet volledig aansluit op de huid, blijft er echter een risico dat dat de patiënt de zorgverlener besmet.

Mede door het zeer lichte gewicht en hoog comfort, zeer geschikt voor dagelijks gebruik. Hierbij kunt u denken aan: een bezoek aan de supermarkt, werken (op kantoor) en niet onbelangrijk; in het openbaar vervoer. Het is namelijk verplicht een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer.

Wanneer een mondkapje al is gedragen en u heeft beschermt op diverse plekken is het verstandig deze weg te gooien om kruisbestuiving te voorkomen. Deze mondkapjes zijn licht van gewicht, voordelig (wholesale mondkapjes beschikbaar) en gemakkelijk mee te nemen. De mondkapjes zijn van een zachte (hoge) kwaliteit en daarnaast ook vochtbestendig, ideaal!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Fine2Sleep 8,8 / 10 - 17677 Reviews @ Webwinkelkeur
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »