Terug

Hoe kun je een dekbedovertrek wassen?

Hoe kun je een dekbedovertrek wassen?

Wanneer je een nieuw dekbedovertrek hebt gekocht, wil je natuurlijk dat die zo lang mogelijk goed blijft. Daarnaast is het ook de bedoeling dat de kleuren mooi blijven, het overtrek niet krimpt, direct gaat pillen en dergelijke. In onderstaand artikel leggen wij je uit hoe je een dekbedovertrek moet wassen om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten!

Hoe kun je een dekbedovertrek wassen?

Dit is een vraag die bij velen nog speelt, wat is het beste wasprogramma en moet een overtrek nou wel of niet gewassen worden voor gebruik? Een dekbedovertrek is een ‘hoes’ die je om een dekbed heen slaat. Naast een leuke uitstraling, beschermt het ook de kwaliteit en hygiëne van een dekbed en kan het je slaapcomfort verbeteren. Dekbedovertrekken zijn er in diverse materialen, er is dus voor ieder wat wils! Qua materialen kun je denken aan: flanel, satijn, polykatoen, microvezel en een van de bekendste materialen, katoen. Elk van deze materialen dienen uiteraard anders behandelt te worden in de was en eventueel in de droger. Het is dus belangrijk om het waslabel goed te lezen en te weten met wat voor materiaal je te maken hebt, voordat je begint met wassen. Als je dit goed doet, stap je een heerlijk fris bed in en ga je een goede nachtrust tegemoet!

Dekbedovertrek wassen voor gebruik?

De hamvraag bij velen is; moet beddengoed eerst gewassen worden voor gebruik? Wij adviseren om dit altijd te doen! Het is beter om beddengoed alvorens het gebruik te wassen omdat er vaak nog een chemische geur aan kan zitten door het productieproces. Dit is uiteraard niet erg aangenaam om onder te slapen en je huid zal daar hetzelfde over denken. Het is dus verstandig om je beddengoed voor gebruik te wassen om zeker te zijn dat ze vrij zijn van chemische stoffen en  bacteriën.

Daarnaast transpireert iedereen in zijn slaap en is vochtopname een belangrijke eigenschap van een dekbedovertrek, een katoenen dekbedovertrek is hierbij ideaal! Het vocht absorberende vermogen wordt pas ‘geactiveerd’ na het wassen. Tijdens je nachtrust kun je namelijk 0,25 tot 2 liter aan vocht verliezen! Ten derde is het ook belangrijk om je beddengoed te wassen voor gebruik voor de fixatie en binding van de kleuren. Hiermee kan voorkomen worden dat de kleuren snel vaal worden en je dus zolang mogelijk van je dekbedovertrek kunt genieten.

Het is altijd wenselijk om het waslabel zeer goed te bestuderen en naar aanleiding hiervan op wassen over te gaan. Een droger is soms fijn, maar kan sneller voor slijtage zorgen bij dekbedovertrekken, let hier dus goed op. Is het lekker weer? Hang je dekbedovertrek dan lekker te drogen en bespaar nog een ronde in de trommel! Gebruik de juiste wasmiddelen en denk ook aan het gebruik van een colour catcher, dit kan zorgen voor het extra mooi houden van je beddengoed en zorgt ervoor dat kleuren niet in elkaar overlopen.

Was tips

Enkele tips die we nog kunnen meegeven zijn; was dekbedovertrekken binnenste buiten, een scheutje azijn toevoegen i.p.v wasverzachter zorgt ervoor dat overtollige verfresten uit het bedtextiel worden verwijderd en het is verstandig om het beddengoed losjes te wassen en dus niet in een te volle wastrommel om goed schoon te kunnen worden.

Heb je na het lezen van bovenstaande blog nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met onze klantenservice, daar helpen wij je graag verder met het maken van de juiste keuze! 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Fine2Sleep 8,8 / 10 - 17677 Reviews @ Webwinkelkeur
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »