Terug

Vier Koningsdag met super veel voordeel!

Is thread count belangrijk?

  • Door Jana
  • 20 / 09 / 2019 0
Is thread count belangrijk?

Wat is thread count en hoe belangrijk is het nou eigenlijk? Veel mensen associëren een kwaliteits laken met een hoge threadcount. Maar is dat ook waar? Wij gaan er in deze blogpost dieper op in! Het antwoord zal je misschien wel verbazen...

Wat is thread count?

De Thread count geeft aan hoeveel draden zich bevinden per een vierkante inch (1 inch staat gelijk aan 2,54 centimeter). Zowel de verticale draden als de horizontale draden worden bij elkaar opgeteld om de hoogte van de thread count te kunnen bepalen.

Is thread count echt zo belangrijk bij het kiezen van nieuwe lakens en/of een dekbedovertrek?

Ja en nee. Zoals altijd ligt het antwoord ergens in het midden, maar het aantal draden per inch is belangrijk, maar lang niet altijd zo belangrijk als vele mensen beweren. Als je een stof met een thread count lager dan 140 voor het licht houdt, kun je kleine gaten zien. 

Wat heeft dit met het comfort en de kwaliteit te maken?

Hoe hoger de draadtelling, hoe zachter zou je denken... Want hoe meer draden per vierkante inch, hoe gladder de oppervlakte en hoe dikker de stof.  Dit betekent dat een miljoen draden per inch gelijk staat aan het slapen op een wolk, toch? Nee, niet helemaal! Een thread count van 200 is goed en een dradenaantal van 400 is heerlijk, maar alles hierboven is onnodig en zal je alleen maar een groot gat in je portemonnee geven. Het aantal draden is vaak de factor die de meeste aandacht krijgt, maar waar ook veel misvattingen over bestaan. Technisch gezien betekent thread count het aantal draden dat per vierkante inch is geweven. Je telt zowel verticale (warp) als horizontale (inslag) draden. Dus 100 verticale draden geweven met 100 horizontale draden zorgt voor een thread count van 200, want 100 + 100 = 200.

Indien je dus een dekbedovertrek koopt met een threadcount tussen de 200 en 400 kun je er van uit gaan dat je een kwalitatief overtrek hebt gekocht, dat zeer fijn aanvoelt. Daarnaast betekent het ook dat jij jezelf een duurzaam 'cadeautje' hebt gegeven waar jij nog lang slaapplezier van gaat beleven! 

Is een thread count van 800 tot 1200 eigenlijk wel mogelijk?

In één woord. NEE. Het is eigenlijk een beetje onzin. Het is onmogelijk om zoveel draden in een vierkante inch te proppen, niet zonder een aantal ‘creatieve’ manieren van tellen. Sommige fabrikanten kiezen ervoor om niet alleen het aantal draden te tellen, maar ook de lagen en de vezels waaruit de draad bestaat.



Wat is dan de belangrijkste kwaliteitsindicator?

Het aantal draden is niet zo belangrijk als de kwaliteit van de draden. Biologisch katoen is zachter en milieuvriendelijker dan conventioneel geteeld katoen. Als je dus op natuurlijke, gezonde en hoogwaardige lakens wilt slapen, kies dan voor biologisch katoen. Heb je liever iets dat nog zachter is? Katoen satijn is katoen dat satijn is geweven. Dit maakt deze stof erg glad en zacht. Bovendien heeft deze stof een subtiele glans die het overtrek of het hoeslaken een luxe uitstraling geeft.

Benieuwd geworden?! Deze merken binnen ons assortiment bieden beddengoed met een thread count tussen 200 en 400:



- Kayori (Biologisch katoen & Biologisch katoen satijn)
- Heckett Lane (Twill katoen, Katoen satijn, katoen & Flanel)


Heb je nog een vraag over thread count? Aarzel dan niet en neem contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Fine2Sleep 8,8 / 10 - 17677 Reviews @ Webwinkelkeur
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »